Hallitus

HALLITUS 2021 ESITTÄYTYY

pj SAMI PARTANEN

sami

Olen Partasen Sami ja asustelen perheeni kanssa Orimattilassa.  Koiria on  tällä hetkellä yksi, rottisuros Eero.

Toimin alaosastomme puheenjohtajana seitsemättä vuotta. Vaimoni Miian kanssa vedämme viikottaisia hakutreenejä ja lisäksi olen mukana yhtänä vetäjänä alaosastomme tottis-/arkitottistreeneissä.

Koiria perheessäni on ollut vuodesta 1983. Ensimmäinen oma rottweilerini oli Väinö, joka muutti perheeseemme 1996. Tuosta alkoi myös säännöllisen epäsäännöllinen PK-harrastaminen. Lajini on aina ollut haku.  Nykyisen koiramme Eeron kanssa hakuilemme HK3 -luokassa.

Minulle rottweiler on ennen kaikkea perheenjäsen.  Pidän koirasta, joka on ehdottoman varma kotikoira, rakastaa lapsia, ei turhia hötkyile ja on aina lisäksi valmis treeneihin ja kaikkiin muihin yhteisiin aktiviteetteihin.  Viestini teille kaikille rottiksen tai muun koiran omistajille on, että koska vietämme 90% ajasta koiriemme kanssa kotona, koetetaan tehdä se aika mahdollisimman onnelliseksi. Sitten täytetään tuo loppu 10% mukavalla yhteisellä tekemisellä koirien kanssa. Täten löydämme sopivan kokonaisuuden parhaaseen mahdolliseen rottweilerelämään.  Tämä on myös yksi alaosastomme toiminnan tarkoitus, joten toivonkin, että kaikki tulevat avoimin mielin yhteisiin tapahtumiimme ja sitten voimme yhdessä opetella peruselämää koiran kanssa, näyttelypönötyksä tai PK-treenejä kilpailuja silmälläpitäen, mikä ikinä onkaan oma tavoitteesi.

Harrastetaan yhdessä tätä hienoa rotua!

sihteeri MIIA PARTANEN

miia kuva

Olen Miia Partanen Orimattilasta. Perheeseeni kuuluvat aviomies Sami, kaksi aikuista lasta ja yksi teini-ikäinen tytär. Olen toiminut alaosastomme hallituksen sihteerinä jo useamman vuoden. Vastaan myös hakutreenien vetämisestä alaosaston jäsenille yhdessä Samin kanssa.

Olen ”vasikan karsinassa” kasvanut maalaistalon tytär, joten melko pian lapsuuskodista muuton jälkeen aloin haaveilla omasta eläimestä ja etenkin koirasta. Olin ihaillen katsellut pikkutyttönä serkkuni saksanpaimenkoiraa ”Lissua” ja tottelevaisuusliikkeitä, joita sen kanssa tehtiin. Halusin siis ehdottomasti palveluskoiran.

Koirakirjojen sivuilta tuijotti upea, voimakas ja luotettavan näköinen rottweiler. Tietämys rodusta ja sen vaatimuksista ei ollut ensimmäisenä mielessä ja pentukin löytyi lehden keltaisilta sivuilta. Väinö muutti meille vuonna 1996. Rakkaus rotuun oli syttynyt. Se rakkaus elää edelleen. Sammumisen merkkejä ei näy.

Väinön hankinta ei ehkä ollut kaikkein järkevin tapa. Rotutuntemus oli nolla, kasvattaja vieras ja sukutaulut pelkkää hepreaa. Tämä kaikki olisi voinut johtaa katastrofiin, mutta tarinalla oli onneksi onnellinen loppu. Omassa mielessä oli koko ajan ajatus siitä, että Väinölle piti opettaa peruskäyttäytyminen. Aika pian suuntasimmekin pennun kanssa SRY Päijät-Hämeen alaosaston koulutukseen Lahteen Löyttymäen kentälle. Tikkasen Leilan asiantuntevassa opastuksessa arkitottelevaisuus alkoi sujua. Tottiskentän kautta tie kulki hakumetsään ja sinne jäi sydän. Ja se sydän on siellä vieläkin. Väinön koulutuksessa kuljin mukana kenneltytön roolissa. Sami koulutti koiraa. Minä opettelin vierellä kulkien ja seuraten.

Kun Väinöstä aika jätti, meille muutti Valto. Valton kanssa oli tarkoitus vain harrastella, koska taloon oli vuosien saatossa ilmestynyt myös kolme lasta, tuolloin ikäjakaumalla 0-8 vuotta. Sydän kuitenkin sykki siellä hakumetsässä, joten jaoimme koulutuksen niin, että Sami ohjasi tottelevaisuuden ja minä maasto-osuudet. Treenit veivät pikkusormen mukana koko käden ja Valton kanssa syttyi koe- ja kisakipinä. Jopa SM-kisoissa kävimme yrittämässä.

Nyt kotona asustaa Eero. Edelleen haku on lajina se meidän juttu.

 

KIRSI AHOLA

kirsi kuva

Pohjois-Karjalasta lähtöisin ja nykyisin Lahdessa asuva koiraharrastaja. Rottweilereitä ollut elämässä vuodesta 2006 alkaen ja tällä hetkellä laumaan kuuluu kaksi rottweileriä ja yksi jackrusselinterrieri. Harrastan hakua, tokoa ja rally-tokoa rottweilereiden kanssa ja agilityä russelin kanssa. Olen kouluttanut rally-tokoa ja agilityä aiemmin.

PIIA LEINONEN

piia

Ja iloinen tervehdys Päijät-Hämeestä! 🙂 Olen Piia Leinonen, varsin tuore lahtelainen – muuttanut tänne töiden perässä Joensuusta n. kahdeksan vuotta sitten.

Kun pari vuotta sitten löysin tieni Salpausselän kennelpiirin hallille, jossa talvisaikaan alaosastolla on treenivuorot, otettiin minut avosylin vastaan ja mukaan joukkoon.

”Waudewau, mitä porukkaa” – ajattelin… 😊 Ja lyhykäisyydessään, siitä tämä touhu sai alkunsa. Hallitustoiminnassakin olen mukana nyt jo toista kautta.

Käsissäni minulla on ensimmäinen harrastuskoira, nyt 3-vuotias Siri alias Sirpa, jonka kanssa harrastamme hakua. Koira on kuin luotu hakumetsään, reippautta siltä ei puutu,  ja ihmiset ovat sille niin jeppis.

Ainut kehitystä hidastava tekijä on ollut allekirjoittanut, joka kuitenkin koettaa parhaansa mukaan oppia ja siinä samalla luotsata koiraansa eteenpäin 😊 Onni on osaavat ihmiset ympärillä.

Eteenpäin mennään hitaasti, mutta varmasti. Ensimmäinen virstanpylväskin on nyt saavutettu, kun suoritimme BH-kokeen. Katse on eteenpäin, ja seuraava askel onkin korkata HK1.

Tapaamme varmasti kentillä, hallilla, erilaisissa tapahtumissa, leireillä – ja tulkaa ihmeessä nykäisemään hihasta, jos hiemankaan siltä tuntuu. 😊

Muistan erittäin hyvin, millaista oli aivan ensikertalaisena tavata näitä usein pitkänlinjan harrastajia – mutta rohkeasti sekaan vaan – periaatteella; jokainen on ollut aikanaan oppipoika ja valmiiksi ei tule kenkään.

Ihanaa kesää, sitä seuraavaa syksyä jne. kaikille!

vpj, rahastonhoitaja JARMO JÄRVINEN

HANNA LEHTIKANGAS

SANNI SIITONEN

KRISTIINA NIEMELÄ

KATRI KERÄNEN

 

 

(Yhteystiedot löytyvät yhteystieto sivulta)

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna